Торене - MagicGreenLand - MGL

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Полезни съвети      

Торете с азотен тор. Той ще спомогне растежа на тревата и ще запази нейния свеж зелен цвят. Най-подходящото време за торене са месеците юли и август, около 3-4 дни след коситба.

 

Извършва се на лека овлажнена почва в по-хладните часове на деня, за да се сведе изпаряването на амоняка в тора до минимум. Нормата за торене за амониева селитра или амониев нитрат е 20-24 г/кв.м. или комбиниран тор около 35 г/кв.м. (пролет и късна есен).

 

Различните почви имат различно съдържание на химични елементи - различен химичен състав. За това най-добре е да се направи почвен анализ и да се установи кой от елементите липсва или е в по-малки количества, за да се внесе допълнително с изкуствения тор. Така например, ако цвета на тревата е по-светъл, а не така наситено зелен почти сигурно е, че количеството на желязото в почвата е малко.

 

Освен изброените торове, които се внасят в почвата през време на вегетацията на растенията, се внасят и торове през есента и зимата - еднократно. Те са по-бавноразтворими и имат по-дълго отлагане в почвата. По този начин растенията се хранят, развиват коренова система, набавят си необходимите вещества, без това по никакъв начин да пречи и вреди на вегетацията. Просто Вашите растения ще бъдат в по-добра форма за предстоящата пролет всяка година.


 
Google+
Назад към съдържанието | Назад към главното меню